Veelgestelde vragen

Hier vindt u de veelgestelde vragen of FAQ’s die we afgelopen dagen ontvingen over de producten en diensten die we leveren. Deze vragen zullen stelselmatig worden aangevuld als we nog andere vragen ontvangen die ons relevant lijken om hier te vermelden.

Vragen over de producten

Wij bieden via ETT drie soorten mondmaskers aan.

1. Chirurgische mondmaskers met CE-keuring

Deze mondmaskers zijn perfect bruikbaar op de werkvloer en in openbare ruimtes. Een chirurgisch mondmasker beschermt de mensen met wie je in aanraking komt, maar niet jezelf. De maskers hebben een CE-keuring, wat wil zeggen dat ze zijn goedgekeurd door een instantie voor te gebruiken in België en de Europese Unie.

Een chirurgisch mondmasker is gemaakt voor eenmalig gebruik gedurende 4 uur en kan je dus ook niet wassen voor een tweede gebruik. Hoe je precies mondmaskers gebruikt en welke types er zijn kan je zien in onze digitale leermodule

2. Chirurgische mondmaskers met CNAS/FDA keuring

Chirurgische mondmaskers van dit type volstaan eveneens voor gebruik op de werkvloer en in openbare ruimtes. Het verschil met de vorige soort is dat deze goedgekeurd zijn door de CNAS of FDA en dus voor gebruik op de Chinese of Amerikaanse markt. Voorlopig mogen deze maskers per uitzondering worden gebruikt in België en de Europese unie.

Ook deze maskers zijn gemaakt voor eenmalig gebruik gedurende 4 uur en kan je dus ook niet wassen voor een tweede gebruik. Hoe je precies mondmaskers gebruikt en welke types er zijn kan je zien in onze digitale leermodule

3. FFP2 maskers met CNAS/FDA keuring

Een FFP2 mondmasker biedt meer bescherming dan een chirurgisch mondmasker. Een FFP2-masker biedt naast bescherming voor de personen in je nabijheid ook bescherming voor jezelf. Deze mondmaskers worden vooral gebruikt in de medische sector.

Mondmaskers van het type FFP2 met een CE-keuring zijn momenteel enkel voorbehouden voor de zorgsector en bieden we hier dus niet aan. Wel bieden we via ETT mondmaskers van het type FFP2 aan die zijn goedgekeurd door de CNAS of FDA. Deze zijn dus goedgekeurd voor gebruik in China en de USA.

Ook deze mondmaskers kan je niet wassen en zijn geschikt voor eenmalig gebruik gedurende 8 uur. Hoe je verschillende types mondmaskers gebruikt en welke types er zijn kan je zien in onze digitale leermodule

Via stokerij Rubbens bieden wij desinfecterende handontsmetting aan. Deze vloeibare handontsmetting op waterbasis bevat een alcoholpercentage van 75° en 2% glycerine. Deze laatste zorgt voor een verzorgend en hydraterend effect op de handen. Dit product wordt Stokerij Rubbens geproduceerd, volgens aanwijzingen van WHO en vergund door FAGG.

Via stokerij Rubbens bieden we producten aan om oppervlakten te ontsmetten. Deze oppervlakte ontsmetting bevat een alcoholpercentage van 80° en is geschikt om oppervlakte te ontsmetten. Daarbij moet steeds rekening gehouden worden met een goede verluchting van de ruimte. 

Vragen over onze diensten

Wij bundelen op veilig verder alle informatie die je als bedrijfsleider of leidinggevende nodig hebt om veilig te werken op je bedrijf of om je bedrijf binnenkort veilig terug op te starten. Deze informatie verandert nog heel dikwijls, dus ook de informatie op de site zal worden aangepast wanneer nieuwe richtlijnen actief worden. Als je op de hoogte wil worden gehouden van aanpassingen aan de site of aan de richtlijnen kan je een mailtje sturen naar info@veiligverder.be

Op deze site vind je een digitale leermodule. Je kan je werknemers deze digitale leermodule laten doorlopen om er zeker van te zijn dat de werknemers op de hoogte zijn van de richtlijnen die moeten worden gevolgd. Ook deze leermodule zal worden aangepast bij wijzigingen in de regelgeving. Je vind deze module op deze link

Als je in je bedrijf specifieke richtlijnen hebt die niet staan beschreven in de digitale leermodule kunnen we een digitale leermodule ontwikkelen op maat van je bedrijf. Als je een module op maat van je bedrijf wil is het ook mogelijk om elke werknemer die de module heeft doorlopen en geslaagd is in de korte test op het einde van de opleiding een certificaat te overhandigen. Zo ben je zeker dat iedereen echt op de hoogte is van de door u opgelegde maatregelen. Voor meer info over zo’n module op maat kan je een mail sturen naar info@veiligverder.be

Sios heeft als opleidingscentrum een heleboel expertise in huis omtrent welzijn, veiligheid en logisitek. Wij willen de volgende maanden samen met u bekijken hoe we onze expertise kunnen inzetten om samen voor uw bedrijf een plan vaan aanpak op te stellen. Mocht u interesse hebben in begeleiding kan je meer informatie aanvragen door te mailen naar info@veiligverder.be of door ons te contacteren op 09/273 77 55

Hoe kan ik bestellen?

Bovenaan in de menubalk kan je naar de webwinkel gaan. Daar ga je naar onze online shop waar je beschermingsmiddelen en ontsmettingsmiddelen kan bestellen. Mocht een bestelling niet lukken, kan je een mailtje sturen naar bestelling@veiligverder.be en dan proberen we je verder te helpen.

De mondmaskers worden verkocht in dozen van 500 stuks. Daar geldt dus een minimale afname van 500 mondmaskers. Voor de producten van Rubbens (handontsmetting en oppervlakte ontsmetting) is de minimumafname een bedrag van €250. 

Let er bij mondmaskers dus op dat één bestelde product een doos is van 500 mondmaskers. Bij de zakflacons handontsmetting van 60 ml. is 1 eenheid een doos van 30 flacons, bij de knijpflacons is 1 eenheid een doos van 12 flacons.

Voorlopig laten we niet toe om online te betalen. Voor veel aankopers in bedrijven is het niet evident om met een betaalkaart van het bedrijf te betalen, daarom kiezen we er in eerste instantie voor om alles te laten verlopen via een bankoverschrijving.

Zodra je betaling is ontvangen krijg je een mailtje waarin de verder instructies en ons rekeningnummer staan. Eens uw betaling door ons is ontvangen, of wanneer je ons een betalingsbewijs kan doorsturen versturen wij zo snel mogelijk uw producten. Op het moment dat we onze producten versturen wordt per post en per mail een factuur opgestuurd.

Normaal wordt er altijd een mail gestuurd wanneer je producten hebt besteld. Het kan zijn dat onze mail in je spamfolder is terechtgekomen. Kijk dus eerst of je daar geen mail vindt met als afzender Veilig verder of bestelling@veiligverder.be

Als je ook daar geen mail kan vinden kan je ons een mailtje sturen op bestelling@veiligverder.be of ons per telefoon contacteren op 09/273 77 55 dan kijken we na of we je bestelling kunnen terugvinden.